Bevraging Patiëntenvereniging

Beste bezoekers van deze website,

Acht jaar geleden werd een bevraging gedaan naar de opstart van een patiëntenvereniging voor hereditaire haemochromatose. Gezien er voldoende interesse leek uit de bevraging, werd deze opgestart. Echter, de dag van vandaag zien we dat het als vereniging moeilijk is om te blijven bestaan, om diverse redenen:

  • Deze vzw draait op vrijwilligers binnen het bestuur
  • Veel personen bezoeken de website, maar slecht weinigen worden lid of betalen jaarlijks lidgeld

Afgelopen twee jaren was de vereniging minder actief in organisatie van infomomenten, maar verleenden we wel advies aan patiënten/artsen/… die ons via e-mail contacteerden. Afgelopen jaren waren we mee betrokken in het mogelijk maken van bloeddonatie door personen met haemochromatose.

Bij interesse van u uit willen we dit nieuw leven inblazen (na corona tijden). Om te weten wat u als lid verwacht van een vereniging, vindt u hierbij enkele vragen terug, die anoniem kunnen ingevuld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *